Patiëntenomgeving Inloggen

Corona Virus - Covid 19

Als huisartsenpraktijk hebben wij niet de capaciteit om alle vragen over het Corona virus - Covid 19 te beantwoorden en willen wij bereikbaar blijven voor spoedeisende zaken en de reguliere huisartsenzorg. Daarom vragen wij u eerst de informatie op deze pagina te lezen en zo nodig de aanbevolen websites te bezoeken.


Vanaf maart 2023 gelden nieuwe richtlijnen voor Covid (Corona)

De bescherming tegen ernstige ziekte door de omnikron variant is hoog in Nederland. Dit komt door vaccinatie en besmettingen. Daarom zijn de richtlijnen aangepast.


Preventie

Was uw handen vaak met zeep, snuit of nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en ventileer goed bij luchtwegklachten.


Testen

Heeft u luchtwegklachten? Dan hoeft u niet te testen op een Covid-besmetting. Niet door middel van een thuistest en niet bij de GGD. Indien nodig bepaalt de arts of u moet worden getest.

Om te reizen naar het buitenland heeft u soms een testbewijs nodig. Lees wanneer u een een testbewijs voor uw reis nodig heeft. U kunt hiervoor niet terecht bij de GGD. U kunt hiervoor zelf een afspraak maken bij een commerciƫle testlocatie. De kosten betaalt u zelf.


Thuisblijven

De maatregelen `Blijf thuis bij klachten, doe een zelftest en ga in isolatie bij een positieve test` zijn vervallen. Het nieuwe advies is:

  • Blijf, indien mogelijk, thuis als je je ziek voelt.
  • Vermijd contact met personen met een verhoogd risico op een ernstig beloop van een luchtweginfectie of draag een mondneusmasker indien dit niet mogelijk is.


Mondkapjes

Mondkapjes zijn niet meer verplicht.

Komt u naar de praktijk en heeft u luchtwegklachten met hoesten?

  • Meld het aan de assistente bij het maken van de afspraak.
  • Draag een mondkapje over uw neus en uw mond.
  • Houd 1,5 meter afstand in de wachtkamer van andere patiënten.


Vaccinatie

Er is geen vaccinatieronde in het voorjaar van 2023. Als dit weer nodig is in het najaar geeft de Gezondheidsraad hierover een advies.

Meer Corona informatie

Meer informatie over het Corona virus kunt u vinden op volgende websites: Klik op het logo voor de link.
Heeft u vragen over de aanpak van corona?
U kunt bellen naar de Rijksoverheid op nummer 0800 - 1351.
Of naar +31 20 205 1351 als u in het buitenland bent.
Dit nummer is open van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur.
Gesloten in het weekend en op feestdagen.