Patiëntenomgeving Inloggen

CORONA VIRUS-COVID 19 Lees s.v.p. deze pagina


Als huisartsenpraktijk hebben wij niet de capaciteit om alle vragen over het Corona virus - Covid 19 te beantwoorden en willen wij bereikbaar blijven voor spoedeisende zaken en de reguliere huisartsenzorg. Daarom vragen wij u eerst de informatie op deze pagina te lezen en zo nodig de aanbevolen websites te bezoeken.


Maatregelen op de praktijk

Het Coronavirus is zeer besmettelijk. Daarom hebben wij de volgende maatregelen getroffen voor uw en onze gezondheid:

 1. Ga niet naar de huisarts met Corona klachten
  Wanneer u klachten heeft die passen bij het Coronavirus (hoesten/kuchen/ koorts /luchtwegklachten/benauwdheid), komt u dan NIET naar onze praktijk!
 2. Ga niet naar de huisarts zonder overleg met de assistente. Als het nodig is om u op het spreekuur te zien dan kan dat. Kom alleen naar de praktijk indien u een afspraak heeft. Het maken van afspraken, het aanvragen of ophalen van recepten of verwijsbrieven is voorlopig niet mogelijk aan de balie.
 3. Draag een mondkapje als u geen 1,5 m. afstand kunt houden of als de regering heeft bepaald dat u dit moet dragen.
 4. Wij helpen u zoveel mogelijk telefonisch. In verband met het Coronavirus proberen wij zoveel mogelijk vragen telefonisch af te handelen. Het kan hierdoor wat langer duren voordat u de assistente aan de telefoon krijgt. Wij vragen hiervoor uw begrip.
 5. Probeer klachten die uitgesteld kunnen worden uit te stellen. kijk eens op thuisarts.nl, hierop vind u veel adviezen met betrekking tot uw klachten.

Waarom Corona vaccinatie

Kijk voor informatie in het Nederlands of andere talen op:

For informatie in English and other languages:

https://www.pharos.nl/coronavirus/coronavaccinatie


3e (booster) vaccinatie voor ouderen en zorgpersoneel

In december 2021 wordt gestart met een booster covid vaccinatie voor mensen van 60 jaar en ouder en zorgpersoneel. De GGD verzorgt deze vaccinaties. Het heeft dus geen zin om hierover contact op te nemen met uw huisarts.

3e vaccinatie voor bepaalde mensen met afweerstoornis

Patiënten met een ernstige afweerstoornis die onder behandeling zijn van een medisch specialist kunnen een uitnodiging krijgen voor een derde vaccinatie. Hiermee zijn ze beter beschermd tegen het coronavirus. Deze patiënten worden vanaf oktober 2021 door de specialist uitgenodigd voor vaccinatie bij de GGD. De huisarts heeft hier geen invloed op.


Huisartsen vaccineren alleen met Astra Zeneca

Huisartsen vaccineren ALLEEN met het vaccin van AstraZeneca. U kunt dus via uw huisarts géén ander vaccin krijgen. Vanwege een kleine kans op een ernstige bijwerking mag het AstraZeneca vaccin alleen worden gegeven aan mensen van 60 jaar en ouder. Wilt u een ander vaccin? Dan moet u een afspraak maken via de GGD.


Bewijs van vaccinatie

Bij het zetten van de vaccinatie geven huisartsen patiënten een registratiekaartje mee, met daarop een sticker met de informatie over het vaccin dat ze hebben ontvangen. Dat is al voldoende bewijs. Hebt u een geel vaccinatiepaspoort? Het registratiekaartje kan daarin worden bewaard.


Digitaal bewijs van vaccinatie

Ben u gevaccineerd tegen Corona en heeft u een bewijs van vaccinatie nodig? Dat kunt u zelf snel regelen via de website CoronaCheck.nl of met de app CoronaCheck op uw tablet of smartphone. Heeft u hier hulp bij nodig? Kijk op de website van de overheid over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen of bel met de Rijksoverheid op nummer 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Alleen als het niet lukt om uw vaccinatiebewijs via CoronaCheck.nl te vinden en als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd kunnen wij u mogelijk helpen. Vul het contactformulier in op onze website en stel uw vraag. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe via beveiligde e-mail.


Verklaring doorgemaakte Corona

De huisarts geeft geen bewijs of verklaring af voor patiënten die Covid hebben gehad. Deze informatie moet uit het systeem van de GGD komen, die hierover een totaaloverzicht heeft.


Corona informatie

Meer informatie over het Corona virus kunt u vinden op volgende websites: Klik op het logo voor de link. Wilt u bellen voor meer informatie over het Corona virus? Bel dan het RIVM op 0800-1351.

Corona test

Wilt u getest worden i.v.m. klachten? Dat kan op verschillende manieren:

 • Bel het landelijke nummer van de GGD: 0800–1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur.
 • Vraag online een test aan via de website van het RIVM (met uw DigiD code). U kunt de uitslag van uw test ook via deze website inzien (zodra de uitslag beschikbaar is).

Corona preventie

De huidige adviezen zijn:

 • Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft:
  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geef anderen geen hand.
 • Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).
  • Laat u bij deze klachten zo snel mogelijk testen.
  • Blijf thuis tot u de uitslag van de test heeft.
  • Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.
 • Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of de huisartsenpost als u:
  • koorts heeft (meer dan 38 graden)
  • en hoest of moeilijk ademt.

Heeft u geen luchtwegklachten?

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Door het Corona virus en de maatregelen in dat kader is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft. Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u, of via videobellen of door foto’s te mailen.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan en dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) besmet is met het Corona virus. Houd u er wel rekening mee dat we minder patiënten per dag kunnen helpen op deze manier, dus dat niet-spoedeisende zaken soms langer zullen moeten wachten. Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij of zij u niet kan besmetten.


Mondkapjesplicht / uitzonderingskaart

Kunt u vanwege uw beperking of ziekte geen mondkapje dragen en voldoet u aan de uitzonderingen? Dat kunt u kenbaar maken door deze uitzonderingskaart in te vullen en te tonen indien nodig.

De huisarts kan hiervoor geen schriftelijke verklaring afgeven. Dit komt doordat huisartsen geen geneeskundige verklaringen* mogen afgeven over hun eigen patiënten. Klik hier voor meer informatie van het KNMG over waarom dit niet mag.

*Een geneeskundige verklaring is een schriftelijke verklaring die een oordeel bevat over een patiënt en over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen.